Zašto niskoenergetske montažne kuće?

Čak i u priči “Tri praščića”, zločesti vuk otpuše kuće koje nisu od kamena i cigle… takvo je mišljenje dugo godina bilo i na našim prostorima, no da li je to baš tako?

Ako razmišljate o vlastitoj kući, a još se niste odlučili hoće li to biti klasična ili možda ipak niskoenergetska montažna kuća, onda će Vam Dom iz snova d.o.o. dati nekoliko činjenica s kojim ćemo Vam pokušati olakšati odluku:

  • U drugim dijelovima Europe više od 30 % obiteljskih kuća su montažne kuće, a u Skandinaviji i SAD- u kao da i nema više klasičnih kuća
  • Ako želite izgraditi montažnu kuću, potrebno je odabrati dom koji želite te da za njega pripremite temelje, a nakon 2 mjeseca ta kuća će biti spremna za useljenje.
  • Montažne kuće su čvrste i jednako otporne na požar kao i klasične, a osim toga montažne kuće su puno kvalitetnije po pitanju toplinske izolacije. Toplinska izolacija je čak 4 do 5 puta bolja od one u klasičnim kućama.
  • Vlaga je kod montažne gradnje isključena. Montažni su elementi izvedeni u hali u uvjetima koji su za njihovo sastavljanje najprimjereniji. Oni ne ovise o vremenskim prilikama niti o godišnjem dobu. Kada ti elementi dođu na gradilište, spajaju se i vi nakon izgradnje ulazite praktično u ‘suhu’ kuću.
  • Dobro projektirana montažna kuća je otpornija na potrese od klasične kuće. Za svaki je montažni element izračunata statika i nema bojazni niti straha da će im potres naškoditi.
  • Montažna se kuća gradi od ekoloških materijala koji doprinose stvaranju ugodne klime. Osim toga, drvo je kao materijal omiljeno kod ljudi. Ono stvara osjećaj prisnosti i topline i ekološki je građevinski materijal.
  • Kvalitetna toplinska izolacija, kako vanjskih tako i unutrašnjih zidova, smanjit će troškove grijanja i do 35% godišnje. Zvučna izolacija se također može postići odabirom materijala koji su dobri zvučni izolatori. Gradnja montažne kuće, koja se može u potpunosti mjeriti s kvalitetnom tradicionalnom gradnjom, ima cijenu od oko 250 do 500 eura po kvadratu. Za nju su potrebni svi oni dokumenti koji su potrebni i za klasičnu izgradnju.
  • Projekt kao i svu potrebnu savjetodavnu pomoć možete dobiti kod nas.